Сръндак и кошута са убити през последните два дни при пътни инциденти в Шуменско, съобщиха от Североизточното държавно предприятие.

Тази нощ дежурните горски в Шумен са получили сигнал от полицията, че на АМ „Хемус“ в близост до село Белокопитово товарен автомобил е ударил тригодишна кошута.

Вчера на главен път София-Варна до разклона за село Черенча автомобил се е блъснал в преминаващ платното тригодишен сръндак. И двата инцидента са станали през нощта.

Животните излизат внезапно и е много трудно за водачите да реагират, но въпреки всичко препоръчвам на шофьорите да бъдат по-внимателни през тъмната част от денонощието. Хората, които пътуват често, знаят къде излизат животни и е по-добре там да намалят скоростта, защото е много трудно да се реагира в такива ситуация,  коментира зам.-директорът на ДГС-Шумен инж. Тодор Геронтиев.

През миналата година елен прескочи оградите на АМ „Хемус“ и предизвика верижна катастрофа, която се размина без жертви благодарение на  добрата реакция на водачите.