Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до президента на Словашката република Зузана Чапутова по повод жертвите, сред които и деца, на тежката пътна катастрофа край град Нитра. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че 13 души загинаха при удар край град Нитра на рейс с ученици в камион, натоварен с камъни.

"В този изпълнен със скръб момент от името на българския народ и от свое име изразявам дълбоко съчувствие на близките на загиналите", посочва българският президент Радев. 

Държавният глава пожелава бързо и пълно възстановяване на ранените.

Междувременно стана ясно, че и министър-председателят Бойко Борисов е изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Словашката република Петер Пелегрини по повод трагичната катастрофа край Нитра.

Премиерът Борисов изразява съболезнования към семействата и близките на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на пострадалите, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Като Ви уверявам в солидарността и подкрепата на България, пожелавам бързо възстановяване на пострадалите и преодоляване на последствията“, отбелязва българският министър-председател в съболезнователната телеграма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!