Властите на остров Бали вече седмо денонощие издирват 40-годишния българин Костадин Канавров, изчезнал във водите на океана по време на подводен риболов. Канавров, който е от Балчик, най-вероятно е бил засмукан от много мощно подводно течение.

Инцидентът е станал рано сутринта на 15 февруари, съобщи местният сайт 
bali.tribunnews.com, цитиран от dir.bg

40-годишният Костадин заедно с още двама българи - 42-годишният Любен Ловчев и Данчо Христанов, са наели лодка с капитан местен жител - Кетут Вирда. Около 7.15 часа тримата са се гмурнали и половин час по-късно успели да уловят голяма риба. Тогава Христанов решил да си почине на лодката, а Канавров и Ловчев отново се гмурнали. 

Малко по-късно 42-годишният Любен изплувал и също се качил в лодката, но 40-годишният Костадин така и не се появил на повърхността. Двамата му приятели и капитанът на лодката се опитали да го потърсят, но неуспешно. Те подали сигнал на местните власти. 

Вече седми ден обаче издирвателната операция няма резултат, а търсенето е силно затруднено заради вятър и силно вълнение. Според местните, районът, където са се гмуркали българите, е много опасен. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ