Възможна причина за самоубийството на проф. Стойчо Раданов е негово тежко заболяване. Той вече е прекарал един инфаркт. Според наблюдаващия делото за сестрите Белнейски прокурор Иван Даскалов кончината на професора няма да се отрази на по-нататъшното разследване. Преди 30 години се самоубил синът на професора.
Той не е оставил предсмъртно писмо, разкриха негови близки. Според тях напоследък той е споделял, че е доста притеснен от заведено срещу него съдебно дело. В средата на юли доц. Мария Грозева подаде иск срещу проф. Стойчо Раданов след професионален конфликт във връзка с аутопсията на сестрите Белнейски. Погребението на професора ще е във вторник на централните софийски гробища, съобщиха негови близки. Той ще отнесе в гроба голяма част от истината за смъртта на сестрите Белнейски. Мистерията за гибелта на двете момичета остава пълна, след като професорът потвърди версията за убийство с автомобил, отхвърлена при първата експертиза. Засилиха се съмненията, че някой известен човек е прегазил сестрите и е изхвърлил труповете в местността Грамадите. Не бива да се търси връзка между двете трагедии е мнението на на участници в разследването. 
Преди 30 години се самоубил синът на професора. Раданов младши бил болен от шизофрения и увиснал на въже, провесено на фасадата на блок в София. Според основната версия Раданов сам е посегнал на живота си заради дълбоко лични драми или обиден от професионални пререкания с колеги по последните му дела. Проверява се и хипотезата, че той е убит  или пък накаран да се обеси. Мистериозен е фактът, че 76-годишният мъж е решил да сложи край на живота си не у дома, а на детска площадка. Свидетелят Евгени Георгиев, който пръв открил тялото на професора, разказва, че единият крак на Раданов висял неестествено. /БЛИЦ