Псевдо-банкер открадна 975 британски лири от 48-годишната Г.С. в Ловеч вчера. Жертвата закупила от ОББ-Ловеч валута, след което била застигната от непознат мъж в униформа на банков служител, който й съобщил, че лирите й са фалшиви, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Сигналът за грабежа е подаден в местното Районно управление около 12,11 ч.
Близо час преди това измамената жена била помолена от непознат мъж да го придружи, защото валутата й била фалшива. Измамникът отвел жената  на втория етаж на Дом "Преслав" /б.а. - бившия Партиен дом/, взел въпросната сума и изчезнал в неизвестна посока.
След сигнала за измамата полицаи предприели заградителни мероприятия, но измамникът не бил открит. По случая продължава работа РУМВР-Ловеч, съобщиха днес от ОД на МВР-Ловеч.
Според непотвърдена информация измамниците са били двама. Тепърва ще става ясно как и кога те са се сдобили с информация за банковата операция на ловчанлийката.
Г.С. е вторият жител на 50-хилядния град, който от началото на т.г. бива ограбен по подобен сценарий. Преди нея на 9 януари по тази схема 24 000 лв. бяха откраднати от бившия царски офицер М.Б. Някогашният адютант на цар Борис Трети изтегли парите от банков офис в централната градска зона преди обяд. Минути по-късно към него се прилепва непознат мъж в строго официално облекло, който му заявява, че парите му са фалшиви и предлага на дълголетника да му ги смени със законни. Мошеникът завежда вдовеца отново в Дом "Преслав", настанява го в кресло в коридора до зала 109, взема парите с обещанието да изчисти проблема и напуска най-вероятно сградата по второто стълбище, водещо към подземен гараж.
Гергана Димитрова /БЛИЦ