54-годишен общ работник е загинал след падане от покрив на строяща се сграда в Плевен, съобщиха от Областна дирекция «Инспекция по труда». Трудовата злополука е станала на 24 октомври на строеж, намиращ се близо до Военна болница в града.
Иван Славчев е паднал от 5 метра височина и е загинал на място. Той е от село Гривица. Работел е на трудов договор с плевенската фирма «Техноком» ООД. Според първоначалните данни на Инспекцията по труда, злополуката е в резултат на липсата на безопасни условия на труд на строежа. Работникът е паднал от пролука на покрив на хале, където не е имало обезопасителен парапет. Според Закона, за неспазване на трудовото законодателство и неосигурени безопасни условия на труд санкцията за работодателя е до 1 000 лв. глоба.
Това е вторият смъртен случай в Плевенско за този месец, при който загива работник на строеж. В началото на октомври 24-годишен плевенчанин загина при поставянето на изолация на къща в село Буковлък, падайки от скелето на строежа от височина около 2 метра. /БЛИЦ