Тежка катастрофа отне живота на 22-годишна студентка от Шумен, след като колата є била блъсната от “Волво”, шофирано от ученик на 18 г. Пробата от тест за наркотици била положителна, казаха от полицията. Това е пореден случай с водач със съмнения за употреба на дрога, който предизвиква смъртоносна катастрофа. Според окръжния прокурор на Шумен Орлин Куздов проблемът набира пандемични размери и трябва да се вземат спешни мерки, пише "Труд".

Катастрофата стана на бул. ”Симеон Велики”, след 21 ч в сряда. 18-годишният водач на джип “Волво” не пропуснал влезлия в кръстовище “Ситроен Саксо” и го ударил странично. После се превъртял няколко пъти и паднал по таван. Френското возило било затиснато от задницата на преобърнатото “Волво”. 22-годишната шофьорка на ситроена починала в болницата. Нейната 43-годишна спътничка е оставена за лечение с фрактура на пубисна кост.

Шофьорът на “Волво”-то се отървал невредим, също и спътникът му на 18 г. Тестът за наркотици на водача Жечко К. се оказал положителен за амфетамин, казаха от полицията. Дал е и кръвна проба за анализ. Той има книжка от 5 месеца и един фиш за техническа неизправност. Според разследващи водачът е шофирал с над 80 км/ч.

По информация на неговия спътник, младежът е карал с висока скорост и за кратко си отвлякъл вниманието.

“В сряда към 16 ч Жечко ми донесе медицинска бележка, че има стоматологичен проблем, бил е на операция и са му поставени три упойки. Не изглеждаше добре, говореше трудно. Класна съм му от 4 години, успехът му е много добър. Не мога да го оправдая, шофирането му е било безразсъдно, но не вярвам да е взел наркотици”, каза пред “Труд” класната на шофьора Деница Спасова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук