Скали паднаха тази сутрин върху движещ се автомобил по пътя Мадан - Смолян, при разклона за село Лъка. Скалната маса се стоварили върху лек автомобил "Мазда" с кърджалийска регистрация, информира "Марица".

Инцидентът е близо до друго свлачище, което стана през 2018 г. и оттогава не е разчистено. На мястото на новото свлачище движението днес временно се осъществява в едната лента за движение и се регулира от пътната полиция.

В колата са били бременна жена (30-годишната Наджие Осман) и майка й. Те пътували от село Бял извор за Смолян. Скалите се изсипват върху предницата на автомобила им и предизвикват отварянето на въздушната възглавница, която е омекотила удара при бременната жена. 

Двете жени успяват да излязат от автомобила, като се отървават само с уплах. Бременната жена има само леки охлузвания на главата. 

"Останахме живи, защото камъкът се стовари на шосето пред нас, разцепи се на парчета и само отделни късове паднаха върху автомобила", разказа от мястото на инцидента Тюркян Али, майка на бременната жена, цитирана от БТА.

"В добро състояние е жената, няма опасност за плода, на домашно лечение е", обясни д-р Благоева от Спешно отделение в Смолян.

На мястото пристигнаха две полицейски коли, пожарна и линейка. 

Екип на Пътното оглеждат участъка. Край пътя има скат, който е обезопасен с мрежа. Според специалистите от Пътното, камъните са се откъснали над мрежата, извън сервитута на пътя. Ще се прави оглед на ската днес, за да се види дали се налага обрушване и допълнително обезопасяване. 

Предният ден валя обилно дъжд в региона, която явно е предизвикало откъсването на скалите от ската, коментират преминаващи.