„Разсеяно прасе” стана жертва на пътно- транспортна злополука. Животното било в района на АМ „Тракия” близо до отбивката за Костенец, предава Нова тв.


Глиганът попаднал под гумите на два преминаващи автомобила и им нанесъл тежки поражения. Първата кола е с напълно разбита предница, а водачът й изпаднал в шок от преживяното.

„Заблуденото прасе” вероятно е било част от популацията на близък резерват, където дивите свине се отглеждат напълно свободно.

Оказва се, че липсата на „автокаско” при подобен инцидент го вкарва в графата „случайно събитие” и застраховка не се изплаща.

„Беше късно вечерта. Изпреварвайки в рамките на ограничението на пътя се появи диво прасе. Имах по-малко от секунда за реакция. Едва овладях колата и отбих в аварийната лента“, разказва Ивелин Тодоров.

„Обадих се на застрахователите и те ми обясниха, че такова ПТП не влиза в техните отговорности“, казва още той.

Ивелин разказва, че след обаждането му идва и полиция. По думите на шофьора на репатрака те взимат прасето. Собствениците на колата смятат, че е нужно в този район да се постави знак, че на мястото има животни, които преминават.