43-годишен мъж се удави в Дунав край Русе. Инцидентът е станал снощи, а тялото му бе намерено днес по обед, предаде БГНЕС.

Операцията по издирването му продължи шест часа с участието на водолазни екипи от Велико Търново и Русе. По разкази на очевидци мъжът е скачал на няколко пъти от понтон №6 в реката, за да се разхлади.

При поредния скок е извикал за помощ и е изчезнал във водите на Дунава, обясни директорът на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението“-Русе комисар Димитър Павлов. От 6 часа сутринта на крак са вдигнати спасителните екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе, като са извикани и двама водолази от Велико Търново. На помощ се е притекъл и специализиран катер на пожарната. Издирването е било затруднено, тъй като дълбочината на реката в района достига 6 метра и има затлачени дървета и клони.

По обед тялото на мъжа беше извадено. Самоличността му е известна, тъй като той е оставил на брега на реката дрехи и документи.

Това е първи случай на удавен в Дунава край Русе за това лято. От началото на годината има още два, но те са в други райони на областта – в река Русенски Лом край село Сваленик , където се удави 59-годишен мъж, и в язовира край село Пейчиново, където загина 23-годишен младеж. През миналата година случаите на удавени хора също са три – двама в Дунава край остров Люляка и един в река Русенски Лом.