Министерството на здравеопазването на Северна Македония съобщава, че момчето, което вчера е било поразено от токов удар, е изпратено за лечение в най-големия център за лечение на изгаряния на Балканите – болница "Пирогов" в София, която разполага със специално отделение за детски изгаряния, съобщава "Фокус", позовавайки се на местната агенция "Макфакс".

Агенцията припомня, че момчето е пострадало от волтова дъга на жп гара Трубарево в района на Скопие. Министерството на здравеопазването съобщава, че е осигурено санитарно превозно средство, което трябва да извози пациента.

„Изказваме голяма благодарност на колегите от София, които веднага осигуриха място за по-нататъшно лечение на детето и му пожелаваме по-бързо възстановяване. Министерството на здравеопазването на Република Северна Македония и Министерството на здравеопазването на Република България подписаха Меморандум за сътрудничество през януари 2019 година. Страната ни има отлично сътрудничество с болниците в България“, заявиха от министерство на здравеопазването на Република Северна Македония.