Нова мощна буря удари Русе. Проливен дъжд, придружен със силен вятър, се изля над града този следобед. Това става ясно от снимки и видеа, които се появиха във фейсбук страницата на Meteo Balkans. Поройният дъжд отново наводни улиците и булевардите. От хидрометеолоригичната станция в крайдунавския град обясниха, че за десетина минути в ранния следобед са паднали 10,7 л/кв. м. дъжд.„Екипи работят в критичните участъци, като почистват и отворят шахтите, за да може водата да се оттече по-бързо”, заяви директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност" Георги Игнатов, цитиран от БТА.

Има сигнал за паднал голям клон от дърво и наводнено мазе.

В четвъртък в Русе за по-малко от час падна 24 л/кв. м дъжд. Пороят наводни улици и булеварди, като в някои участъци закъсаха автомобили. Заради придошлата вода спря градският транспорт в града. Екипи на Пътна помощ и полицията оказваха помощ на закъсалите шофьори.


 

Малко по-рано днес от Meteo Balkans съобщиха за добре организирани гръмотевични бури и съпътстващи ги обложни валежи.

"Около Плевен, Левски и Свищов, наблюдаваме преминаването на първият "ръкав" на черноморския циклон. Тази облащна стена- представлява ковергентна линия, която носи обилни валежи от дъжд, а по-късен етап пред тилната й част ще се формират и гръмотевични бури.

Около Русе също е интересно, наблюдаваме добре развиваща се гръмотевична буря", става ясно от поста им във Фейсбук.

 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.