Невиждана стихия сполетя известния черноморски курорт Туапсе. Заради обилни дъждове в населеното място е обявено бедствено положение. Предупреждението за възможни бури продължава да работи почти по цялата територия на Краснодар. Нивото на водата в някои райони достига два метра, а на някои места продължава да вали.

В Туапсе, който е сред най-значимите морски курорти на Русия, много пътища са наводнени, като доста мостове са напълно отнесени. Много автомобили са получили сериозни щети.Поради лошото време е настъпила авария във водопреносната мрежа и жителите са останали без питейна вода.

Според експертите в нощта на 24 срещу 25 октомври над района са паднали на квадратен метър близо "варел вода"! За сравнение, това е количеството, за 2 месечна норма. 

Сега властите и жителите чакат да се оттече цялата вода, за да започне да се оценяват последиците от извънредното положение.В същото време двама души загинаха, двама пострадаха, още един се води безследно изчезнал, близо 2000 къщи са под водата. Това е равносметката от наводнението в Краснодарския край, който бе буквално удавен от силен порой, предават световните агенции.

Вследствие на природното бедствие пострадаха редица жп линии и автомобилни пътища, 10 000 местни жители са без електричество. Евакуирани са 362 души.


Частично е разрушен мост на федералната магистрала до Сочи. Причина за обилните валежи стана мощен циклон, който засегна 19 населени пункта в Краснодарския край. В Туапсинския и в Апшеронския райони е въведено извънредно положение.


В работите по ликвидация на последиците от потопа са мобилизирани 368 души и 96 единици техника. На мястото на бедствието са отворени 38 пункта за временно настаняване на местните жители, останали без покрив на главата си.