Около 45 000 местни жители са били евакуирани в източната китайска провинция Дзянси поради продължаващите силни дъждове и наводнения. Няма данни за убити или пострадали хора, съобщи предаде местното министерство за извънредни ситуации.

Дъждът не е спирал в региона от четвъртък. Лошото време е засегнало повече от половин милион души в 23 области на провинцията. Преките икономически щети вече са оценени от местните власти на 670 милиона юана (около 94 милиона долара).
 

Спасителите се придвижват по улиците на някои места с лодки. Повече от 50 сгради са потопени под вода. Близо 90 сгради са сериозно повредени, а 1,2 хиляди местни жители се нуждаят от спешна помощ.

Наводнението причини значителни щети на земеделските земи. Наводнени са повече от 37 хиляди хектара обработваема земя. Според прогнозите, валежите ще продължат до вторник.

Припомняме, че бурята "Мигел" удари бреговете на Франция и Испания Трима души загинаха, а поривите на вятъра надминаха 120 км в час.

В същото време оранжева степен на опасност, предпоследната по скалата за природни условия, които може да навредят на човек, е обявена за региона на Москва за следващото денонощие. Синоптиците предупреждават жителите на Москва, че заради необичайно горещото за сезона време със средни температури със 7-8 градуса над климатичната норма са възможни стихийни бедствия. Днес в Москва и областта се очакваше сухо време с температури до 33 градуса.