Силен вятър нанесе огромни щети по крайбрежието на Адриатическо море. Над 50 къщи край бреговете на Черна гора са повредени от стихията, а много обекти от инфраструктурата са разрушени.
Местните власти продължават да изчисляват щетите, съобщава местната национална телевизия  RTCG.

Скоростта на вятъра е надвишавала 30 метра в секунда. Ураганът е изтръгвал дърветата, щети са нанесени на покрива на болницата в Мелине.

Сериозни щети са нанесени на инфраструктурата в курортния град Будва. В социалните мрежи се появиха снимки на "фунията" на тайфуна, преминал през крайбрежието.
 


Бурята е причинила сериозни щети и на летището в Тиват. Повредени са два самолета тип Р180. Вятърът без проблеми е въртял машините, които тежат над 6 тона.

Специалистите твърдят, че това е било "атипична буря", явление, което се случва не повече от два-три пъти годишно.

Според хърватската национална телевизия ХРТ силен дъжд с градушка се е изсипал над Риека и Горски Котор. Градушката е създала сериозни проблеми на автомобилния транспорт край Босилево.Проливният дъжд, комбиниран със силен вятър, е изпочупил много дървета.На границата на Хърватия със Словения е паднал град с големината на топка за тенис, повредени са много постройки и автомобили.