Поражения от дъждовете и в криводолското село Галатин. Разрушени са пътни артерии, наводнени са дворове. На някои от съоръженията е правен ремонт наскоро, но въпреки това не са оцелели, съобщи bTV.

След час дъжд улиците заприличали на реки. Дори асфалтираните не издържали, а покритите с чакъл са изровени до неузнаваемост. Според хората водата е била над метър, като дошла не само от дъжда, но и от околните ниви. Ремонтиран наскоро отводнителен канал не могъл да поеме водата от полето, в резултат шосето за общинския център Криводол е подкопано.

Рисковият участък засега е обезопасен с лента, но кметът се притеснява, че ако не се направи бърз ремонт, пътят ще пропадне съвсем и рискът за жителите е голям.

Потърпевшите разказват, че проблемите започнали именно с прокарването на уличен отводнителен канал преди 16 години, който спира да действа, когато местната река повиши нивото си. Кметът на селото е информирал и община Криводол, и областната управа във Враца за проблема и чака експерти. Част от водата влиза в къщите и от съвсем прясно асфалтираната улица, която обаче е на нивото на старите бордюри.

Както БЛИЦ писа през нощта мощен порой заля и Мизия.