Бургазлия е изпаднал в кома и е с тежка черепно-мозъчна травма след жесток побой, нанесен на метал концерт в Летния театър, съобщава Флагман.бг.

Нападението е от събота вечерта и вече четвърти ден 43-годишният Радослав Неделчев се бори за живота си в УМБАЛ-Бургас. Тежкият инцидент се разиграл около 22:30 ч., когато бургазлията заедно със свои приятели влезли в Летния театър, където се провежда фестивалът Sea of Black. Там мъжете срещали друга компания, с която се познават. Радослав разговарял с единия от тях – мъж на около 30 години, известен засега само с малкото си име Теодор.

В този момент обаче нещо се случило между тях, по твърдения на близки на Радослав, Теодор го ударил с юмрук по главата. Радослав паднал по стълбите и получил тежки травми. Бил е на косъм от смъртта и само бързата реакция на близките му и Спешните екипи го е спасила.

Братът на Радослав - Евгени Неделчев призовава, ако има свидетели на инцидента, да дадат показания, тъй като никой от приятелите на Радослав не е видял какво точно се е случило, нито са чули нещо заради силната музика, извършителят не е задържан. Близките на нападнатия бургазлия издирват преки очевидци, за да може биячът да бъде задържан и получи заслуженото.

Ако имате информация - подайте сигнал в най-близкия участък на МВР. Анонимността ви е гарантирана, уверяват близките на Радослав.

Ето и цялата хронология на нападението, разказана от Евгени Неделчев:

"Уважаема редакция, обръщам се към Вас – като най-голямата и обективна бургаска медия, с апел за помощ за установяването на човека, който на 04.08.2018 г. (събота) около 22.30 часа на концерт на Летния театър на гр. Бургас нанася удари на брат ми Радослав.

Брат ми е бил там с трима свои приятели. Преди да започне мероприятието отвън се почерпили с 1-2 бири. Вътре също продавали пиво, взели са си и там. Позиционирали в най-горната част на театъра –  до стълбите. Там срещнали друга компания, с която се познавали, но били близки приятели.

В тази компания бил и млад мъж – около 30-годишен, казва се Теодор. Двамата с брат ми започнали да си говорят, но понеже музиката била толкова силна, че никой от приятелите им не е чул разговора. Теодор бил най-отгоре, а брат ми – точно пред него, но с едно стъпало надолу.

В един момент приятелите на брат ми чуват удар, поглеждат – Радослав паднал по гръб надолу. Всичко е станало за секунди. Разбрах, че нападателят го е ударил много силно с юмрук по главата с всичка сила, а брат ми е паднал по гръб. При нанесения побой Радослав получава много тежки наранявания – черепно-мозъчна травма, до вчера беше в кома, вече е преместен в отделението по неврохирургия на УМБАЛ-Бургас. Борбата му за живот продължава, днес му предстои тежка операция на главата.

Вероятно и двамата – и брат ми, и нападателят били подпийнали. Но това не е оправдание да нанесеш толкова жесток удар по главата на човек. Брат ми никога няма да посегне на някого, каквото и да е станало между тях. Другото момче много добре го знае, все пак няколко пъти са били в обща компания. 

И оттам вече някой се обадил на тел. 112, на място дошла линейка. Падането и ударът били много силни, от много близо бил ударът.

За жалост никой от приятелите му, които били в Летния театър, не могат да посочат какво точно е станало, тъй като е било много шумно. Те са посочили Теодор пред полицаите, но не са видели нападението, не могат да кажат бутнал ли го е, ударил ли го е, което автоматично го прави невинен. Няма и други свидетели. Самият Теодор дал обяснение пред полицаите, че брат ми сам е паднал по стълбите. Имало един мъж от организаторите, който много е помогнал на Радослав. Когато го качвали на линейката, мъжът обяснил, че брат ми е пребит. Дано поне той съдейства на органите на реда за разкриване на случая“