Бъдете изключително внимателни в морето и на плажа! Това призовават спасители по българските плажове. Само през днешния ден на плаж Корал от удавяне са спасени 3 жени, пише Novini.bg. И в трите случая жените влезли във водата близо до скалите на къмпинг Юг, където зоната е неохраняема. 

За това съобщават във фейбук групата "Да запазим Корал". В момента има силни морски течения и големи вълни. Не пускайте децата си без надзор в морето! Внимавайте!, предупрежават спасители.

При днешните инциденти на Корал жените са извадени от морето от от дежурните спасители Атанас Лечев и Антон Симеонов на 1 пост (по-близо до к-г Юг). И в трите случая, жените влизат във водата в неохраняема зона, морето ги завлича навътре и само навременната реакция и действия на спасителите ги спасяват.

Първият случай се случва в 12,30 ч с едната жена. Вторият - към 15,40 ч. В последния, едната жена се опитва да помогне на другата, която е завлечена навътре, и двете заедно ги завлича.

Тази година, от 20 юли са поставени 2 оборудвани спасителни поста с 4 спасителя по договор на "Да запазим Корал" с Областна управа Бургас след проведена обществена поръчка.


 
Публикувахте от Severina Gadjova в Неделя, 8 август 2021 г.