66-годишният Веселин Димитров, който бе обявен за общодържавно издирване, е едната жертва на взрива, лумнал в апартамента на приятелката му в бл. 302 на варненския кв. Владиславово.

Това сочи заключението от ДНК-експертизата, съобщиха от Апелативната прокуратура, предава Труд бг.

Втората загинала е 53-годишната Мариана – собственичка на съседния апартамент.

Съвпадението на ДНК от овъглените тела на двамата, както и сравнителния материал, взет от техни кръвни роднини, е 100%.

"Веселин Димитров е разполагал с 30 литра бензин и 11 литра газ. Има доказателства, че преди взрива той е местил мебели в жилището, така той е увеличил силата на ударната вълна. Огледът продължава вече 4-ти ден. Назначена е комплексна експертиза.

Според специалистите няма данни, които да насочат за използвано взривно вещество.

Назначени са две тройни съдебномедицински експертизи. Събрани са косвени доказателства, които могат да посочат кои са жертвите.

Едното тяло най-вероятно е на Веселин Димитров, другото на съседката. Установени са негови близки, които също са разпитани.

Последният негов разговор е бил спокоен, мислил е за бъдещето. Намерени са вещи с миризма на бензин. На място за иззети 2 газови бутилки. На по-късен етап се надяваме да имаме пълен профил на Веселин Димитров", каза окръжният прокурор Красимир Конов.

По първоначални данни от другата експертиза Веселин е разместил мебелите в апартамента така, че при най-малка искра жилището да се взриви.