Невиждан инцидент е имало около 5 сутринта във Враца, съобщава BulNews.
 
Турски ТИР с прикачено ремарке влязъл в тесните улички в идеалния център на областния град, където е забранено за товарни автомобили.
 


Камионът като по чудо завил покрай сградата на Съдебната палата, като отнесъл пожарен кран и част от предпазната ограда и смело атакувал паркинга пред районното управление на полицията.
 
След това ТИР-ът тържествено минал с около 40 км. пред РПУ-то и докато невярващите на очите си полицаи реагират, тръгнал към новия площад пред общината.
 


В края на уличката има поставен бордюр, но това не е спряло тежката машина да се качи и да пробва да продължи по новите плочки към пл. „Христо Ботев“.
 
Когато видял, че там има наредени огромни цветарници, той направил маневра и тръгнал по ремонтирания паваж към читалище „Развитие“.
 


През това време ченгетата се окопитили и побягнали по нашественика. Малко преди да потегли по пешеходната зона на града, известна като Пробива, камионът бил спрян.
 
И към момента има следи върху плочките от гумите на камиона.
 


Проверка с дрегер установила, че турчинът не е употребил алкохол или други упойващи вещества.
 
Публична тайна е обаче, че тестовете не ловят специален черен чай и вероятно неговата употреба е била причината шофьорът да загуби реална представа къде се движи.
 


Среднощният инцидент е събудил всички служби във Враца. Наглата агресия веднага е била докладвана на кмета на града Калин Каменов, който незабавно отишъл да се увери с очите си, че на площада пред общината има ТИР с ремарке.
 
На този етап няма официална информация какви са били последствията за шофьора и какви щети е причинил на новата настилка в центъра на града.