Двама души, най-вероятно нелегални имигранти, са загубили живота си снощи, след като бяха премазани от влак на ОСЕ в района на Александруполис, а трети се бори за живота си в в университетската болница „Еврос“, предаде Български новини.

Влакът е изпълнявал маршрут Александруполис-Орменио и е прегазил двамата в района на Антия. Машинистът веднага е информирал полицията за инцидента, както и че ще продължи по маршрута до Орменио, където е изчакал полицията, тъй като е превозвал пътници и по разпореждане на прокурора на Върховния съд, превозването не може да бъде прекъснато, а трябва да се извърши.

Трагедията е, че почти половин час след инцидента на разстояние около десет километра от кръстовището на община Александруполис, същият влак удря трети човек, за което машиниста твърди, че е разбрал едва след удара.

Третият ранен е прехвърен в болницата с опасност за живота. В състояние на шок е прехвърлен и машиниста, който е подложен на предвидените от закона изследвания и по-късно освободен с прокурорско разпореждане.

Пътуването е извършено със закъснение от два часа и смяна на машиниста.