2-годишно момиченце преживява истински ужас, след като получава изгаряния по време на престоя си в една от столичните детски градини. 

От забавачката уведомяват родителите, че трябва да отведат дъщеричката си, защото има обриви. Никой не уведомява семейството какво се е случило точно.


Пред bTV те разказаха, че първо са отишли при личния лекар, а след това и при дерматолог. И специалистите не успяват да установят каква е причината за кожните проблеми.

На следващия ден по спешност малкото дете е прието в УМБАЛСМ "Пирогов", където е стабилизирано. Най-вероятно ще останат обаче белези. 

Бащата на момиченцето е готов да търси правата си в съда за изясняване на случая. А през това време се установява какво е довело до изгарянията. Иззети са проби и от препаратите, които се използват в детската градина. От ръководството съжаляват за случая.

Своевременно са уведомили и Инспектората по образование. Случаят е докладван и на ресорния заместник-кмет на Столичната община. 

Междувременно столичния кмет Йорданка Фандъкова е била уведомена още вчера сутринта. Първоначалните заключения са, че не са съхранявани правилно препаратите за дезинфекция, посочи тя. Фандъкова предупреди, че подобни препарати трябва да са заключени и недостъпни за децата. 

"Няма да направим компромис, недопустимост. Аз мисля, че ситуацията е много тежка. Аз лично съм много твърда в това отношение", каза Фандъкова на въпрос за евентуално нарушения. 

Тя разбира, че работата е трудна, но не може да се търси извинение.