33-годишният помощник-машинист на товарен влак Марио Заров загина на място, след като полетя от локомотива по време на движение в тунела край благоевградското село Бело поле. Кървавата трагедия стана вчера около 16,00 часа
 

На десетина метра при навлизане в първия тунел между гара Благоевград и гара Кочериново помощник-машинистът полетял от вратата на локомотива и главата му се размазала в бетонната стена, тялото му изхвърчало и част от трупа попаднал под многотонната композиция. Тя е теглена от 2 локомотива, Марио е бил в първия локомотив, уточнява струма.бг.
 

Сигнал за инцидента е подаден на тел. 112, на място пристигнаха екипи на полицията и Спешен център – Благоевград. Машинистът успял да спре след тунела тежката композиция, която е дълга повече от 600 метра и има над 20 вагонни клетки. При вида на размазаното тяло на колегата си той получил криза и вдигнал кръвно налягане. Втора линейка със спешен екип пристигна, за да окаже помощ на машиниста, състоянието му е стабилизирано на място.

Служители от ОД на МВР – Благоевград изясняват обстоятелствата, довели до фаталния край на младия мъж. Уточнява се дали сам е посегнал на живота си, или е станал инцидент. Една от версиите е, че веднага щом локомотивът навлязъл в тунела, помощник-машинистът отворил вратата и скочил, като се смята, че деянието бил планирал предварително. Единствен свидетел на случилото се е машинистът Георги Кичев, на 55 г., който е от Бобов дол и е силно стресиран.

Жп прелезът на село Бело поле остана със спусната бариера и червен светлинен сигнал, малко след 17,00 часа влаковата композиция потегли за гара Кочериново.

Движението на влаковете между гарите Благоевград и Кочериново бе спряно, докато следователи извършваха огледите на мястото на трагедията. За пътниците от преминаващите през участъка влакове бе организиран превоз с автобуси.

Вестта за смъртта на Марио Заров шокира дупнишкото село Бистрица, откъдето е младият мъж. Той оставя сираче момченце на три години, което носи неговото име.

От известно време Марио и съпругата му Василена живеели в родната й къща в с. Крайници, община Дупница, за да не са заедно с родителите на Марио.

В сряда следобед съседи в с. Бистрица видели Марио да влиза афектиран в родната си къща. Сутринта е видян за последно в Бистрица. Той качил детето си в личния си автомобил и го закарал в местната детска градина, после отишъл на работа. Нищо не предвещавало жестоката трагедия.

Хобито на Марио било да кара високоскоростни мотори, които сам ремонтирал. Брат му Георги също работи като помощник-машинист в БДЖ. Баща им Цветан от дълги години работи в депото в Дупница.

Братята Марио и Георги са много работливи млади хора. През свободното си от работа време в жп депото време през лятото срещу заплащане косяли селските ливади. През пролетта пък орали нивите на съселяните си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!