Предпазен клапан на газова цистерна във Велики Преслав е изпуснал мощна струя пропан-бутан при зареждане с гориво. Инцидентът е станал вчера следобяд при доставка на метан на бензиностанция, съобщи „Топ новини”.

Предпазният клапан изпуснал излишното количество като мощен гейзер и ужасил минувачите край бензиностанцията. Газовата струя била висока около 3-4 м и свистяла като плътен бял стълб от бутилката-резервоар, намираща се в заграждението, не далеко от колонките, обясни очевидец на инцидента.

Преславската гражданска защита била вдигната на крак. От там поискали да пристигне специализиран автомобил от местната противопожарна служба и полицейско обезопасяване на района.

По думите на инж. Георги Стоев от общинската гражданска защита на бензиностанцията е възникнала авария, няма инцидент. Предпазният клапан е изпуснал излишното количество газ, не е аварирал и не било нужно да се евакуират хората, живеещи в близост, обясни Стоев.

Мирисът на газ е усетен от живеещите наоколо и чак в детската градина, която не е толкова близо до бензиностанцията, е причинил страх от експлозия. Това коментираха местни жители.

От бензиностанцията са повикали специалист от Нови Пазар, да провери предпазния клапан. Докато стане ясно, че няма опасност, противопожарният автомобил е стоял в готовност на мястото, а полицейският екип е отбивал движението.