Катастрофа между кола, готварска печка и кухненски шкафове. Пълен абсурд с такъв сюжет често се случва в центъра на троянското село Врабево. Леки автомобили, оставени без надзор, тръгват по инерция и се врязват в къща на около стотина метра по надолу.

Разсеяните водачи спирали за кратко пред хранителен магазин, но не дърпали ръчната спирачка и намирали колите си в кухнята на потърпевшите стопани, съобщава Нова телевизия. 

При поредния подобен случай автомобил без шофьор изкъртил дограмата и засипал със стъкла възрастна жена докато спи.

Възрастната баба Алина осъмнала полузаклана в леглото си от разбитите стъкла на дограмата, която паднала. Била нарязана по лицето и тялото. Румяна Стоянова живее във въпросната къща заедно със свекърва си Алина. 

"Тази година влизат за трети път у нас. Живеем тук под стрес. Всичко ми се разбива, електроуреди. Последният път беше някакъв ужас", разплака се в ефир Стоянова. 

"Спират си колите горе без да ги угасват, те тръгват сами и се забиват в дома ми. После тръгват да тичат след тях да ги спират. Влизат в кухнята. Бордюри съм наслагала. Свекърва ми е на 87 години, почва с викове и крясъци да вика, защото страхът е оживял в нея. Хора, разберете, това не се издържа. Търся помощ от всички. Не можем така да живеем", призова през сълзи. 

Репортерът Румен Бахов също не можа да сдържи емоциите си: "Такъв цирк, такава перверзия аз не мога да си представя. Някой си гони колата, а тя влиза и обръща тавата с мусаката". 

"Аз както си седя изведнъж дойде една кола, като удари аз се уплаших, взех да пия, да рева, като видях голяма дупка се отвори. Две дупки. Стъкла паднаха. Оттатък пак така. Стъклата върху мен хвърчат. Щяха да ме заколят със стъклото", оплака се баба Алина. 

"Как си оживяла не знам. Щяхме да правим погребение", каза Стоянова. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук