Две жени в много тежко състояние, пострадали при катастрофата на пътя Елхово-Лесово, ще бъдат транспортирани с хеликоптер до "Пирогов". Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, който пристигна спешно в ямболската болница „Св. Пантелеймон“.БЛИЦ припомня, че рано тази сутрин при тежкия сблъсък между бус с пътници и тир загинаха трима души, сред които и шофьорът на камиона.

Министър Ангелов обясни, че жертвите са мъже на 59, 53 и 70 г. 

Камионът с украинска регистрация бил спрял на пътя, когато в него се ударил бусът. В буса имало 18 пътници, които отивали на пазар в Одрин. Ранени са 16 души, които са откарани в ямболската болница. 
 
В болница са приети 9 жени и 2 мъже. Сред пострадалите е и момиче. Две жени ще бъдат транспортирани с хеликоптер до "Пирогов".

"Има хора в много тежко състояние, които ще бъдат транспортирани в София. Това са две жени с тежки фрактури на таза, те ще бъдат транспортирани с хеликоптер до "Пирогов", уточни проф. д-р Ангелов, цитиран от в. Труд.

Трима от пострадалите са в реанимацията на ямблоската болница, сред тях е и 17-годишно момиче.

Петима са изписани за домашно лечение, като двама от тях са подписали декларация, с което доброволно се отказват от болничен престой.

"В 5:48 ч. е подаден сигнал от 112. Тръгват 2 екипа от Елхово, 3 от Ямбол и 1 от Тенево, също от Тополовград и Болярово", каза министър Ангелов относно реакцията на Спешна помощ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!