Земетресение с магнитуд 3,5 по Рихтер беше регистрирано в Челикхан в окръг Адъяман, Централна Турция. 

Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД) обяви, че дълбочината на земетресението е определена на 12,04 километра.

Според изявлението, направено от АФАД, земетресението е станало в 09.01 часа сутринта. Епицентърът му е бил на 40 км от окръжния град Адъяман, 26 км от Малатия, 117 км от Шанлъурфа и 158 км от Газиантеп. 

От обсерваторията Кандили към истанбулският университет Богазичи заявиха, че епицентърът на труса е бил в окръг Малатия, а силата му е била измерена на 3,3 по Рихтер. 

След земетресението служители на окръжната управа предупредиха гражданите да запазят спокойствие и да останат в безопасни зони.

Някои хора в големите градове в района, подплашени от труса, излязоха на открито и изчакаха известно време за евентуални вторични трусове. 

Адъяман се намира в активен регион по отношение на земетресения и АФАД постоянно наблюдава сеизмичните движения в областта. 

В района има усилена сеизмична активност след опустошителните земетресения от 6 февруари 2023 г. От тогава са засечени над 100 хиляди вторични труса.