Скандална схема за уреждане на свои хора с държавни средства от Харвардците. Ваня Караганева наема за над 1.1 млн. кантора, в която работи бъдещата шефка на парламента Лена Бориславова. Кантората е на адв. Иван Тодоров, брат на шефа на Сиела Норма – Веселин Тодоров, разкриват от plovdiv-online.com.

Уволнената за нанесени щети в милиони левове на държавата изпълнителна директорка на Държавната консолидационна компания Ваня Караганева е сключила договор за 1 120 060 лв. с адвокатската кантора на Иван Тодоров „Георгиев, Тодоров и Ко.“

Караганева, която е протеже на бившия икономически министър Кирил Петков и спряган за бъдещ премиер, прави това зад гърба на Съвета на директорите на ДКК.

Още по-скандалното е, че Иван Тодоров е брат на Веселин Тодоров, шеф на Сиела Норма, фирмата, спечелила държавния търг за машините за вота.

А още по-скандалното е, че в същата кантора работи Лена Бориславова, депутат от ПП и спрягана за бъдещ шеф на 47-ия парламент.

Ето как като свински черва са омесени „харвардците“ в опитите им да контролират финансовите потоци в държавата.

Това показа експресно разследване, след като вчера Караганева бе уволнена от поста изпълнителен директор на ДКК за редица нарушения, а всички доказателства ще бъдат пратени до компетентните институции от Съвета на директорите на държавната компания.


Шефът на "Сиела Норма" върти и суче за дефектните машини, иска още

Вместо да се съобрази с документите, служебната министърка на икономиката Даниела Везиева излезе с поредица интервюта в защита на уволнената Караганева и дори заплаши с освобождаване на трима от членовете на Съвета на директорите на ДКК, изнесли скандалната информация.

Самата Караганева не идва от нищото.

Тя е била началник на кабинета на правосъдния министър Мария Павлова, която в настоящото и предходното служебени правителства е зам.-министър на правосъдието.

Тя е била началник на кабинета на правосъдния министър Мария Павлова в първия служебен кабинет на Румен Радев. Павлова зам.-министър на правосъдието във втория и третия кабинет на Радев, въпреки, че е назначила Караганева без конкурс т.е. в пряко нарушение на нормативната база на самото министерство.