Днес се очаква бившите служебни министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков да обявят новия си политически проект под името „Промяната Продължава“. Името било избрано, тъй като най-добре отговаряло на имиджа на хора, носители на промяната, който опитват да изградят “харвардците”, пише anteni.bg.

“Заедно започнахме промяната и тя трябва да продължи” бяха прощалните думи на Кирил Петков като служебен министър при вчерашния отчет на свършеното през мандата на кабинета.

Със сигурност към новия политически проект се присъединява и служебният министър на образованието Николай Денков.

“България има нужда от промяна. Ще подкрепя Асен Василев и Кирил Петков”, коментира вчера Денков.

“Промяната Продължава” ще е лявоцентристка и ще се прицели главно в гласовете на отказали се от БСП градски леви, както и такива, които на предишните два избора са гласували за коалицията около Мая Манолова.

Човек на Нинова: Радев ще забие нож в гърба на БСП, ако направи това

За да успее да привлече повече леви хора новият политически проект, към него е правен опит да бъде привлечен служебният министър на правосъдието и една от емблематичните фигури в БСП – Янаки Стоилов. Финално обаче “харвардците” и Стоилов не са постигнали съгласие и той ще си остане при социалистите. Вероятно пътят на Стоилов по-късно ще го отведе в Конституционния съд, където президентът ще го изпрати от своята квота.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!