"През последните години до сега имаме над два пъти увеличение на нетния доход. 15% не стигат на заплатата, за да може да издържа четиричленно семейство.

Въпреки всичко България е с най-ниската часова ставка в региона. Само Албания е след нас. В нашия меморандум ние сме казали, че в дори в условията на пандемия пак имаме увеличение на заплатите."

Така стартира равносметката си КНСБ.

"Преди да говорим за програми, искам да ви кажа "Благодаря!" за всичко, което свършихме. Винаги има нещо несвършено и това е повод да се борим за нещо по-добро утре. Постигнатото обаче е факт и то не е само на правителството, а на цялата държава. В механизмите за вземане на решения и ние и вие участваме. 

Впосока управленска програма, ние работим от няколко месеца. При нас и много е смятано. В програмата ни няма нещо , в което да нямаме убеденост, че не може да бъде постигнато. Ние не сме чудотворци. Ние сме работещи хора.

Представянето на програмата ще бъде отделно събитие и преди това трябва да си кажем някои неща и да постигнем нормален политически диалог. Тук трябва да се постигат резултати и да се търсят консенсуси. Ще бъдем изправени пред големи предизвикателства и пред големи възможности през идните години.

Не трябва всичко да се политизира. Ние не сме получили критика само за климатичните условия. Пред България има няколко основни теми. "Как ще излезем от икономическата криза, как ще излезем от пандемията, какво се случва в енергетиката, индустрията ни, земеделието и транспорта?"

Това заяви на брифинга Томислав Дончев.

"Надяваме се минималната работна заплата да стане 500 евро, а средната работна заплата да стане 1000 евро. Говоря в евро, защото се надявам до тогава да сме приели еврото. 

Професиитена бъдещето са свързани , както с технологиите, така и с хората. Предвиждаме да работим по нов кодекс на труда - гъвкава форма на заетост, дистанционна работа, бърза преквалификация. Сериозна промяна трябва.

В рамките на следващите 4 години се надяваме поне 1 милион души да минат дигитално обучение. " Това заяви Деница Сачева, министър на труда и социалната политика и кандидат за народен представител.