Политическият анализатор Виктор Димчев в петъчния ден показа култов фотос, който разкри как "новите политици" Асен Василев и Кирил Петков са станали майстори. При това майстори, които поправят вратата на апартамента на Слави Трифонов.

"Истина е. Не, това не е меме на Милен Велчев и Николай Василев, нито годината е 2001-ва", каза Димчев. 

Той обаче публикува и култово видео от преди близо 20 години. Кадрите са на Милен Велчев, който обяснява конструкцията "няма ляво, няма дясно".

Милен Велчев бе министър на финансите в правителството на Симеон Сакскобургготски (2001-2005)г. Царят бе обграден от образовани на Запад младежи с шеметни кариери във финансовото сити на Америка. Познато, нали!

За съжаление видеото отпреди близо 20 години е премахнато от YouTube по неизвестни причини, но може да се види на някои страници във Фейсбук.

"Малко известно видео на Кирил Петков по време на предишната му реинкарнация (прераждане – бел.ред.) в стил „няма ляво-няма дясно“.

Хубаво е да знаете, че последния път, когато го видях в предишното му издание, беше в офиса му, издигнат насред Борисовата градина, а корпорацията му управляваше неколкостотин милиона евро, до стотинка бастисани от българската държава и вас, прекрасни и наивни данъкоплатци.

Още по-хубаво е да не забравяте, че всеки, който гласува за Милен-Велчевци или Кирил-Петковци, е пълен идиот, с нулева грамотност и памет колкото чаша изпита боза.

Да си знаете, пърдън, май френч!", написа Димчев.

Постът на Димчев бе споделен и от журналистът Петьо П. Блъсков, който написа: "Безпаметните са вечно обречени да повтарят историята като фарс".

А ето и какви са думите на Милен Велчев от видеото:

"Здравейте,
Аз съм Милен Велчев, кандидат за народен представител в Пловдив.

Шок за Кирил Петков в Пловдив, докато даваше изявление изведнъж върху него... ВИДЕО

Във време на криза няма място за лява или дясна политика, защото крайностите винаги водят до сътресения. НДСВ показа, че най-добрите решения се намират в центъра. Защото в центъра е пресечната точка на най-добрите идеи от лявото и дясното".

И както се казва, останалото е история.

Под поста на Димчев заваляха куп коментари. Вижте част от тях, а изтритото 20-годишно видео в края на материала.