Премиерът Бойко Борисов се пусна на живо от болница "Софиямед", след като вчера претърпя операция на менискус.

Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата и средата за работа, без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката. Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Митов, който е най-евроатлантантическия човек.

Затова им го представих, за да може да си говорят с него, като не искат с мен, понеже аз ги бия на избори. Само да е мир и спокойствие, предложих него и искам да има стабилно правителство. 

В момента има огромно управляващо мнозинство. Ние обаче сме първа сила и ще предложим кабинет. Но можем да бъдем и опозиция. Те се събраха и дори не сложиха председател от първата политическа сила, както се прави. Партията единодушно сега застава зад Даниел Митов. След него вицепремиер и министър на отбраната ще е Румен Христов, който пак е евроатлантически човек. Той подписа влизането на България в НАТО и ЕС. Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроатлантизма. 

Нямаме слаб министър и ако трябва да съм коректен, предложих на Каракачанов да остане военен министър, но той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Но да се знае, че му предложих", каза Борисов. 

Не се кандидатирах за премиер само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. В момента има огромно управляващо мнозинство. Партията единодушно застава зад Даниел Митов за премиер.

Ето какво още каза той:

Такова е времето, такива са изборите.

Любен Дилов-син предлагаме за министър на туризма и се надявам, че сценаристите, които сега яростно използват обидни епитети, трябва да ти кажат защо не се харесвани защо ще са против теб. А ти и по водните спортове и като културтрегер си много наясно с туризма, защото той е пропаганда, да кажеш, че нашето е по-добро от всичко останало", обясни Борисов.

Предлагам за министър на културата - Калин Вельов. Александър Иванов е младо лице на министерството на регионалното развитие. Не, че Петя Аврамова не се справя добре, но хората искат да обновяват.

Куцук куцук, главата ми е здрава. Обръщам се към всички, които говорят, че няма да се коалират.

За красиви не спорим, Калин Вельов само има плочки с барабаните, че нали видя председателя на правната комисия, пошегува се премиерът в оставка.

Аз искам ГЕРБ и СДС да останат отговорни.

За останалите министри - Томислав Дончев е безспорен експерт по еврофондовете.

Румен Христов ще е вицепремиер и министър на отбраната. От останалите министри Екатерина Захариева остава на външните работи, Кирил Ананиев - на финансите. Десислава Ахладова ще остане на правосъдието. Тя бе избрана с огромно мнозинство, каза още Борисов.

Ивелина Василева ще е на околната среда и водите. Тя е ново-старо лице. Жечо Станков на икономиката, Делян Добрев на енергетиката. Красен Кралев на спорта. Марияна Николова остава министър на туризма. Деница Сачева остава социален министър.

На образованието и науката - Красимир Вълчев, на здравеопазването остава - проф. Костадин Ангелов.

Предложението за министър на вътрешните работи на ГЕРБ е министърът в оставка Христо Терзийски.

Вземете днес мандата, призова екипа си Борисов. Дори да не се съгласят да ни подкрепят, предполагам, е няма, но ние сме длъжни.
А после ако дойдат да ни потърсят, ние ще отговорим със същото високомерие. Не е срамно да говориш с първата политическа сила, заяви Борисов.