„Датата 14 ноември е най-смислената дата за изборите две в едно, ще спести пари и ще вдигне избирателната активност“, каза Георги Кадиев, лидер на партията „Нормална държава“ депутат от “БСП за България“.

БЛИЦ уточнява, че думите му са по повод новината, която президентът Румен Радев съобщи по-рано днес, а именно, че на 14 ноември ще има избори 2 в 1.

"Малко е по-скоро негативна за президента, защото има опасност кампанията му да се загуби в кампанията за парламентарни избори. Но така или иначе, той го е преценил, предполагам, че е пресметнал и плюсовете и минусите, за нас е по-скоро плюс тази дата.

Това ли е причината Радев да насрочи избори 2 в 1

Аз не съм чул БСП да има намерение да издигне отделен кандидат за президент, ако с Радев настъпят сложни взаимоотношения. Мисля, че след като има подкрепа на БСП изразена към президента, е по-добре да си вървим в тази посока и да си държим на думата.

Не мисля, че в момента „разбутване на лодката“ е в полза за когото и да било. Ето, имаме дата за избори, може би още едно заседание на Народното събрание (НС) ще се проведе, има какво да отчетем, нямаме от какво да се страхуваме – отиваме на избори.

Ако има изобщо политически проект на Василев – Петков, ако Радев застане зад него, тогава имаме проблем. Но дотогава всякакви спекулации според мен по-скоро вредят.

Затова и БСП официално го попита. До момента не съм чул той да каже – „Да патрон съм“, но това е моята оценка, другото трябва да го каже БСП", заяви още Кадиев пред БНТ.

Неочакван раздор между БСП и Радев!

По думите му разширяването на политическото ветрило по време на изборите от страна на БСП за изборите е положително. Защото в момента има ръст в дясното - може да има още един играч там и лявото трябва да се противопостави, посочи депутатът.

"Допълнително разцепление в ляво е грешка. Ние все още не сме получили покана за разговори с БСП за следващите избори, но то е рано все още", заяви Кадиев.

"Най-важното свършено от този парламент е актуализацията на бюджета и най-важното друго нещо - преизчисляването на пенсиите и вдигането на парите за майките за втората година", заяви още Георги Кадиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!