Човек, който иска да се самопредложи и да си вдигне акциите е пуснал списъкът с потенциални министри в евентуален бъдещ кабинет на "Продължаваме промяната", Има такъв народ", БСП и "Демократична България". Това каза министърът на културата проф. Велислав Минеков пред ТВ+.

По думите на скулптура този списък с имена е верен на  33% и за по-голяма достоверност са поставени имена, които са познати и очаквани, и други, които никой не е чувал.

Попитан дали ще бъде и в следващия редовен кабинет, той отвърна, че е имал разговори за оставане на поста, но те са деликатни и не пожела да влезе в подробности.

За проф. Минеков всеки бъдещ министър трябва да е със здрав характер, силен дух и въоръжен с кураж.

"Трудно е, защото всички свикнаха да живеят под масата", обобщи той. В последните дни до медиите стигна проект за коалиционно споразумение според което постовете в бъдещия кабинет ще бъдат разпределени в съотношение 10-4-4-3 между партиите в зависимост от тяхната представеност в парламента.

В публичното пространство се появи и списък, който посочва министри за всички министерства без едно - на земеделието. Част от посочените хора потвърдиха, други все още отказват коментар.