Бившият вътрешен министър Младен Маринов коментира поредното нападение срещу ГЕРБ, този път от страна на Велислав Минеков. Служебният министър на културата обяви, че ще изгони партията на Борисов от партийната им централа.

Малко по-късно от ГЕРБ публикуваха отговор, в който ясно казват, че офисите в които се помещават не са собственост на културното министерство, както и че ги ползват според закона за политическите партии.

Ето какво написа Маринов по този повод:
С лъжи и политически репресии служебното правителство явно се опитва да постигне "служебни" резултати на новите избори. В безобразията, разпореждани от служебното политическо ръководство на МВР, днес се включи и служебният министър на културата със заплахата да изгони ГЕРБ от партийната централа.
Вече няма да се изненадам, ако следващата стъпка на служебното правителство бъде забрана за политическата дейност на ГЕРБ до края на годината, например. Този кабинет показа, че за него не съществуват закони и конституция.

Но аз съм уверен, че бившите представители на комунистическата номенклатура и техните наследници няма да ни уплашат. Готови сме за изборите и ще противодействаме на политическите репресии с всички средства, разрешени от Българската конституция и закони.
Продължаваме напред!