По-вероятно е да има кабинет след изборите на 14 ноември. Не мисля, че има пречки Кирил Петков и Асен Василев да влязат в коалиция с ГЕРБ, ДПС и всички други. Те влизат заради участието във властта, а не за да променят България. Това заяви журналистът Явор Дачков в ефира на Nova News.

По думите му нови избори ще има, ако има шоково увеличение на цените и народният гняв помете новото управление.

Той коментира и предстоящите президентски избори, заявявайки, че чрез проф. Анастас Герджиков и ГЕРБ са се отправили към периферията. 

"Така постъпи БСП през 2016 г., издигайки Румен Радев. Това е някакъв трик. На нас като на осведомени хора това ни изглежда изкуствено и безсмислено - игра на малък цирк. Щом партиите обаче го правят, значи има смисъл", добави Дачков.

Той изтъкна, че повечето хора не се интересуват толкова от политика, не свързват един с друг и може би това е причината да се прави.

"Не виждам нищо лошо. Не си спомням толкова силна кампания с президент", призна журналистът.

Политологът Слави Василев от своя страна добави: "Дори инициативният комитет да е параван, то за проф. Герджиков е начин ГЕРБ да избегне евентуална втора партийна катастрофа спрямо Радев. Те не искат да повторят грешката от 2016 година".

"Този удобен ход им позволява при евентуална загуба да кажат, че инициативният комитет загуби, но, ако пък спечели, да кажат: "Ето! Ние сме зад него", уточни политологът.