Кирил Петков и Асен Василев ще обявят днес има ли трето популярно лице, което ще се включи в проекта им. Говори се, че това ще бъде предприемач с дългогодишен международен опит.

Ето как ще се казва партията на Петков и Василев и кой дръпнаха в нея

Освен в София, той е живял и работил в няколко държави. Владее 5 чужди езика, пише "Марица".

Очаква се двамата бивши министри да представят днес в 11 часа принципите на "Промяната продължава".

Ето част от тях:
 
Десни инструменти, с които се постигат леви цели. Това означава, че няма да увеличават данъци, за да съберат повече приходи в бюджета, а ще оптимизират разходите. Целта ще бъде да запушат пробойните, през които изтичат държавни пари и да ликвидират корупцията. В резултат на това ще бъдат постигнати "левите цели" - хората и бизнесът ще усетят реална подкрепа в кризата.

Публичност. Част от тази политика ще бъде и пълната прозрачност на разходите. От досегашните им изказвания личи, че един от принципите им ще бъде държавата не само да харчи парите по най-ефикасния начин, но и да се отчита през тези, на които са парите - данъкоплатците.

Кредити, не помощи за бизнеса. Когато държавата взима чрез данъците, тя има задължението да даде тези пари по най-ефикасния начин, защото не са нейни. В този смисъл помощта не трябва да е безвъзмездна, а като кредити, които той ще трябва да върне.

Кирил Петков показа логото на бъдещия си политически проект СНИМКА

Експорт. Очаква се да предложат икономически мерки, с които България може да стане богата държава (по израза на Кирил Петков), като се ориентира към износ на външни пазари и като привлече инвестиции, произвеждащи продукти с висока добавена стойност.

Почтеност и широк кръг привърженици. Идеята е да бъдат привлечени възможно най-много хора с различни убеждения, които искат в политиката, икономиката и обществото да има промяна. Затова е избрано в името на проекта да има думата промяна. С "продължава" Петков и Василев се рекламират като успешни министри.

Само 4 години. Очаква се Кирил Петков и Асен Василев да представят платформа и програма, които ще осъществят за един мандат от 4 години, и да декларират, че след това ще се върнат към бизнеса си.

А с какъв гаф започнаха Петков и Василев при представянето на проекта им може да видите ТУК!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!