Доскорошните министри на икономиката и финансите в служебното правителство представят днес представиха своя политически проект „Продължаваме промяната“ (ПП) в центъра на София.

Началото им обаче бе белязано от голям гаф. Оказа се, че озвучаването им е доста калпаво и през повечето време изобщо не се чуваше какво говорят.Дори и по важните според тях теми не се разбра какво точно мислят, тъй като микрофоните „даваха на късо“.Все пак в промеждутъците, които се чуваше какво говорят Петков и Василев, се разбра, че „техният президент е Румен Радев“.

„Румен Радев е нашият кандидат за президент. Той ни даде благословията си за проекта ни и каза: „Правете, действайте“, каза Асен Василев, а Петков побърза да уточни: „Но това по никакъв начин не е негова партия“.

„Безброй партии ни се обадиха с предложение да ни станат мандатоносители. В момента сме в процес на разговори с няколко партии, най-вероятно ще ги сложим под формата на коалицията. А „Продължаваме промяната” да си остане името. 7-8 партии са, с които си говорим”, обяви още Василев.

Василев и Петков представиха и екипа си.

Предизборно: Петков и Василев зарязват политиката! Известен бизнесмен се присламчва към тях

Според тях те трябва да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от една партия, да нямат скандали, които не могат да се проверят. Всички членове ще бъдат принудени да подпишат т. нар. „договор за почтеност“, с който ще гарантират, че нямат скрити финанси.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!