"С номер 32 ГЕРБ тръгва към предстоящите парламентарни избори с надежда, оптимизъм и отговорност", това каза бившият транспортен министър и народен представител от ПГ ГЕРБ Росен Желязков. Коментарът му дойде непосредствено след като стана ясно какви номера на бюлетините за изборите се паднаха на кандидатите за президент и партиите.


Росен Желязков, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Надежда, че в тези трудни, кризисни моменти, българите са разбрали кои партии са устойчиви и гарантират сигурността, кои сеят популизъм и кои партии се опитаха да внушат, че разрухата е единственото решение за промяната. В следващия парламент ГЕРБ ще бъде основен участник в едно управление, което ще гарантира и подкрепя промяна, която ще бъде със стъпки напред, а не с крачки назад", допълни Желязков.


По думите му в предизборната кампания ГЕРБ ще заложи на плюсовете на партията.

"На минусите на популизма и отрицанието заложиха тези, които не съумяха близо една година да съставят устойчиво правителство, което даде възможност да се управлява без програма и виждане как българинът да живее по-добре", каза Желязков.

Според него партиите на разрухата са тези, които изчегъртваха ГЕРБ. Той допълни, че лидерът на партията Бойко Борисов ще бъде народен представител.

Тома Биков хвърли бомба за бъдещия кабинет и премиер на ГЕРБ! ВИДЕО

"Нашият номер на изборите е 33 – лесно се помни. Това, което е важно за нас, е че социолозите ни дават ръст в последните месеци и ние ще направим всичко възможно в предизборната кампания да станем първа политическа сила, защото ГЕРБ са наш основен опонент и се готвим за конкретни законодателни промени, с които да въздействаме на негативното влияние на кризите", заявиха пък от БСП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!