„Ще издигнем собствена кандидатура. Издигната е и моята личност като кандидат-президент, но ще го обсъдим с коалиционните партньори и ще решим“, това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод новината, че с новата коалиция „Патриотичен фронт“, в която влизат НФСБ, БДС „Радикали“ и „Целокупна България“, се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за вота 2 в 1, който ще се проведе на 14 ноември 2021 година.

„Патриотичната формация не се възражда. Тя никога не е загивала“, каза той в сутрешния блок на БНТ за политическата бомба, за която се разбра преди дни.

Валери Симеонов коментира и това, че ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков влиза в президентската битка.

„Бегло го познавам от времето, в което бях вицепремиер. Скромен, достоен, умерен човек е“, бе краткият отговор на лидерът на НФСБ.

По думите му причината за несъставяне на кабинети в последните две Народни събрания били „липсата на патриотизъм и липсата на хора, които искат да направят нещо добро, а всеки е срещу всеки“.

„Президентът казва, че няма нищо общо с назначенията на министрите и решенията им. Е, как? Та нали той ги е назначил?

А виждате, че служебният кабинет взима доста скандални решения, които не са в интерес на българите“, категоричен бе Симеонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!