Няма реваншизъм от страна на служебния кабинет, по-скоро става въпрос за прагматизъм. Това заяви по БНТ Любомир Каримански, бившият депутат от ИТН и председател на комисията по бюджет и финанси в 47-ото Народно събрание.

"В почти всички случаи концентрацията за взимане на решения беше насочена към министъра на еврофондовете и финансите (Бел. ред. Асен Василев), министърът на енергетиката не е имал последната дума", заяви той по повод енергийната криза в страната и ролята на Александър Николов от ИТН.

"Трябва Слави Трифонов да попитате защо не си е подал имуществената декларация. Но това, което той е решил, може да бъде само укоримо морално или наказуемо, тъй като не е спазил определен закон. И най-вероятно той ще бъде наказан, ако не е спазил нещо. Не мисля, че има какво да крие. Смятам, че всеки е отговорен за действията си. Аз лично съм подал всичко онова, което сами искали", добави Каримански.

"Няма реваншизъм от страна на служебния кабинет, а по-скоро прагматичност и те го показват с всички свои действия досега. В един момент партиите говорят как целта на служебния кабинет е да проведе едни честни избори, а в друг момент казват: "Ние оставихме те да сключат договорите за останалите танкери с газ и т.н." Кое е истината от всичко?

Направо ми стана смешно, с това с което се хвали г-жа Нинова, заяви той, по-повод статистиката на Евростат за икономическия растеж в България:

"Когато произвеждаме 3 пъти повече оръжие, нормално е да има растеж. Но по-важно е да кажем, каква е реалната стойност на този растеж. Трябва да отчитаме и инфлацията. Каква част от приходите на страната се дължи на инфлацията, и каква на реален растеж?", запита Каримански.

"Ние не сме свалили кабинета. Има разлика между това какво сме гласували. Ние гласувахме за това, че икономически и финансово страната не се води към намаляване на инфлацията и намаляване на обедняването. В момента българинът обеднява с по-бързи темпове. Кое предадохме? Нима когато имаме двоен стандарт не е предателство, което те правят", каза той.

"Има все още какво да дам на държавата и на хората", отговори той на въпрос, дали ще попадне в листата на "Има такъв народ" за предстоящите избори.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук