Последната неделя преди изборите на 2-ри април проверяваме на какви компромиси са готови партиите, за да има правителство. 

Всъщност големият въпрос е на какви компромиси са готови партиите и готови ли са въобще на отстъпки, за да може да се формира редовно правителство? А и всъщност трябва ли да има правителство на всяка цена?

Доколко вижданията на различните политически сили се покриват или пък се сблъскват по важните теми - като антикризинси мерки, доходи, въвеждане на еврото и накрая - кои са червените линии, които не биха прекрачили.

Важно е да се уточни, че за всички мерки и стъпки - като таван на надценките или пък промяна на минималната заплата или данъци - трябва да има парламент, който да ги одобри или пък да ги отхвърли.

Някои от партиите в аванс обявяват, че са готови да преглътнат определени проблеми, но пък и има идеи и предложения, които категорично не желаят да бъдат слагани на масата за разговори.

През последните няколко парламента политическите играчи извадиха доста сериозен арсенал и сега въпросът всъщност е колко дълбоки са изкопаните ровове между тях.

Отговорът ще дойде едва след изборите на 2-ри април.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук