По-малко от месец остава до предсрочните парламентарни избори на 2-ри април. Какви са шансовете за съставяне на редовен кабинет и докога страната ни ще бъде управлявана от служебна власт?

Темата в „Здравей, България” коментираха социологът и политолог Румяна Коларова, политологът Слави Василев, адвокат Николай Хаджигенов от "Ние идваме" и бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Румяна Коларова заяви, че партиите не могат да са сигурни какъв ще е ефектът от предизборната кампания, която тече в момента. Причината – афективно разстройство, което, по думите на политолога, обществото ни е развило. „При него не може рационално да се предвиди какво правят избирателите”, смята Коларова.

Според Николай Хаджигенов е очевидно, че служебното правителство се готви да управлява още няколко месеца, може би до септември.

Милен Керемедчиев подчерта, че за пореден път у нас бяха осветени корупционни практики и заяви, че очаква до края на годината трети списък със санкционирани по закона „Магнитски”. „Ние просто няма вече възможност да слагаме на първия ред в Народното събрание хора, които видимо са свързани с корупционни практики”, категоричен е бившият зам.-министър на външните работи.

„Аз смятам, че в България не отношението на българите към корупцията е намаляло или се е променило, а доверието, че политиците са способни да допринесат за това решаване”, коментира Слави Василев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук