„БСП показахме, че с нас хората имат силна социална защита. Когато сме управление - го правим с грижа за хората. Когато сме в опозиция – отстояваме принципите и предложенията си, не отстъпваме, не предаваме хората и обещаното. Защото, тези, които днес говорят за увеличаване на пенсиите – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, до вчера отхвърляха предложенията на БСП за увеличаване на вдовишките надбавки, за преизчисляване на всички пенсии”. 

Това заяви водачът на „БСП за България” в София област Иван Ченчев на среща в Пенсионерския клуб на ботевградското село Литаково.

„Ще дам още един пример: ГЕРБ и ДПС подкрепиха само част от предложението на БСП и гласуваха да се отпуснат по 100 лв. за Великден и Коледа за пенсионерите с минимална пенсия. Отхвърлиха обаче другото предложение на социалистите да бъдат дадени по 50 лв. за всички останали пенсионери”, добави социалистът.

„Ако не запазим хората с грижа за тях, след 20 години няма да има нито хора, нито икономика, нито държава. Затова за БСП винаги ще бъде приоритет силната социална подкрепа.

Затова и за осемте месеца, в които бяхме в управлението, дадохме възможност младите семейства да изпращат децата си на детска градина безплатно, учениците да получават учебници безплатно. Всяко дете да получава помощ при тръгване на училище.

Майчинството за втората година се увеличи. Вдигнахме пенсиите с 30%”, подчерта Ченчев и добави: 

„Аз днес мога да застана пред вас и да кажа всичко, което сме свършили, така, както преди избори съм заставал тук и съм казвал какво обещава БСП. Каквото обещаваме – доказахме, че го изпълняваме”, заяви водачът на „БСП за България” в София област. 

По думите му умишлено се манипулират хората с тезата за провеждането на нови избори наесен, за да не излязат да гласуват сега. Затова, той призова хората да не се влияят от това и да подкрепят партията, доказала, че е последователна, сериозна и не предава избирателите си – БСП, с номер 24 в бюлетината. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.