Трябва да сме предвидим и равноправен партньор в НАТО, да изпълнява решенията му, а не такива, които други страни биха вземали. Това заяви лидерът на листата за европарламента на ИТН Ивайло Вълчев. 

"Ние не оказваме военна помощ на Украйна. България не изпраща пряко боеприпаси на Украйна. Подкрепили сме всяка военно-техническа помощ", заяви той. 

"Зелената сделка не е отделен документ, а политики, които са събрани в няколко закона. Смятаме, че частите които касаят въглеродните емисии и там където става дума за въгледобивните комплекси да бъдат затваряни, смятаме, че трябва да запазим едни 30 хиляди работни места и индустрията си", обясни Вълчев. 

Според него Зелената сделка превръща Европа в континент без собствена индустрия. 

Той уточни, че ИТН няма да оспорва правото на никого да се самоопределя и няма да гледа под чаршафите на хората, но ще се бори с пропагандата. 

"Всеки може да бъде какъвто иска, но не да се пропагандира в училищата и детските градини", категоричен е той. 

"Нелегалните мигранти трябва да напуснат границите на ЕС. Не говорим за тези, които са дошли по хуманитарна линия. Имаме задължения, когато става дума за хора, които търсят убежища по хуманитарни причини. Говорим единствено и само за нелегалната миграция, която дълги години беше поощрявана", каза Вълчев. 

Той коментира и темата със Северна Македония. 

"Всички виждаме какво се случва там и че Македония не спазва това, което трябваше да направи, за да започнат разговорите за преговори за влизане в ЕС. Би трябвало да си бъдем взаимно полезни и да покажем, че Северна Македония трябва да изпълнява задълженията си и да се откаже от риториката си и фалшифицирането на историята", смята той. 

"Искаме Европа да покаже на Македония, че тя е тази, която трябва да изпълнява условията, за да влезе в Съюза, а не тя да поставя условия", обясни Вълчев. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!