Пуснаха тока на живеещите в русенски блок, натрупал над 50 000 сметка,предаде БНТ. До тази развръзка се стигнало, след като от етажната собственост успели да платят малка част от натрупаните задължения. Припомняме, проблемът в блока продължи над месец, като през цялото това време живеещите там - общо 200 души, нямаха електричество заради натрупания дълг към енергото.

Част от семействата бяха принудени да напуснат домовете си и потърсиха подслон при близки, други обявиха жилищата си за продажба, а трети взеха квартири под наем. Само малка част от собствениците останаха в апартаментите си с надеждата проблемът да се разреши.

При последната среща на потърпевшите с "Енерго про" е бил постигнат компромис по думи на професионалния домоуправител на блока Цветелин Цонев. Той обясни, че от енергото са обещали да пуснат тока точно преди Великден и да се монтира нов контролен електромер, така че да няма възможност за кражби.

Живеещите са много щастливи от развръзката точно преди празниците.
В свое съобщение и от електроразпределителното дружество посочват, че след празниците ще продължат разговорите с домоуправителя на етажната собственост за разсрочване и заплащане изцяло на натрупания дълг за електроенергия в най-кратки срокове.