14-годишен младеж се вряза в къща в пловдивското село Йоаким Груево в нощта срещу вторник. Автомобилът се е движел по главния път Пловдив- Пещера, който минава през селото.

При инцидента шофьорът губи управление, качва се на тротоара, блъска една кола, помита оградата на частен имот и спира в бетонна стена.

Мария Грозданова не успява да види кой е шофьорът, но съседи, станали свидетели на инцидента, й казват, че става дума именно за 14-годишен тийнейджър, който взел ключовете от автомобила на дядо си

Щетите са материални - изпочупена е оградата на къщата на Мария, както и един автомобил. Семейството ще възстанови оградата на жената до седмица, увери кметът на селото Наум Нихтянов. 

"Този път е третокласен републикански път. Движението е много интензивно. Ние сме взели превантивни мерки. Имаме двама души, които стоят със стоп-палки, за да прекарват децата за училище и детска градина.

В края на 2021 г. на комисия обсъдихме поставянето на легнали полицаи. Имаме одобрение за два такива легнали полицаи. Скоро те ще бъдат поставени", каза Нихтянов в сутрешния блок на Нова ТВ.

А Мария Грозданова споделя, че остава уплашена, защото по този път често се случва шофьори да карат с превишена скорост.

Повече гледайте във видеото.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук