Две катастрофи на АМ "Тракия" в посока Бургас се случиха в неделя, предава Нова тв. 

Първата е между ТИР и микробус. Сигналът е получен в 14:31 ч. На пострадалият водач на микробуса е оказана медицинска помощ.  Шофьорите са тествани за употреба на алкохол. Резултатът е отрицателен.

Вторият инцидент е от 16:37 ч.  По първоначална информация произшествието е между четири леки автомобила. Оказва се медицинска помощ на трима души. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат.

Верижна катастрофа затруднява движението на АМ „Тракия“, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

По непотвърдена информация към 17 часа са се сблъскали три коли, движещи се в посока Бургас. Според очевидци има ранени. На мястото има линейка и полиция.

Снимка: Фейсбук

Според информация от АПИ от 17:40 часа движението е временно ограничено в активната и изпреварващата лента при км 161 в посока Бургас. Трафикът в участъка се осъществява в аварийната лента и се регулира от „Пътна полиция“.

В 15:25 часа пък беше съобщено, че движението по активната и аварийната лента при км 162 в посока Бургас е ограничено.

То беше възстановено в 18:00 часа. От коментири в социалните мрежи става ясно, че камион се е блъснал в спрял тир. По данни на пътуващи е имало затиснат шофьор.

Свързани ли са случаите, или има съвпадение на мястото, към момента няма информация. От АПИ призовават шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук