Автобус с работници на мездренския завод SEBN е катастрофирал във Врачанско, съобщи BulNews. 
Инцидентът е станал тази сутрин на влизане във Фурен. Автобусът обирал работници из селата, когато се поднесъл на хлъзгавия от снега път и се обърнал върху къща.

При произшествието сред пътниците е имало ранени хора. Веднага е подаден сигнал на спешния телефон 112, но оттам така и не изпратили спасителни екипи. 

Наложило се хората сами да си помагат и да вадят пострадалите от автобуса. 33-годишен служител в завода – Александър Георгиев от село Михайлово, взел нещата в свои ръце. Насред паниката, в която всичките му колеги пищели от страх и болка, той успял да разбие прозорец на автобуса и започнал да вади хората. 

В превозното средство имало около 15-20 работници. В продължение на доста време те чакали на място, но не пристигнали нито полиция, нито линейка.

В крайна сметка техни близки дошли с коли и ги прибрали, но автобусът още е там, а реакция от институциите няма. Изглежда заради влошената обстановка екипите не успяват да смогнат на всички подадени сигнали. 

В конкретния случай по-сериозно пострадалите са двама. Георгиев е със сцепена устна и натъртен крак, а негова колежка – със сцепeна глава в болница. Останалите хора са с по-леки наранявания.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук