Комисия и експертна група обследват пътя в сунгурларското село Прилеп, който се превърна в ковчег за много хора. 

БЛИЦ припомня, че само преди по-малко от месец там загина 6-годишно дете, пометено от тир, а роднините му за отмъщение заклаха шофьора Руско

Заради зачестилите инциденти в този участък, който е част от Ришкия проход, жителите на Прилеп искат поставянето на легнали полицаи.

Кметът Чани Стойчев e изпратил писмо до Областното пътно управление в Бургас. В него той отбелязва необходимостта от монтирането на изкуствени неравности, тъй като интензивността от тежкотоварния трафик се увеличава, а шофьорите се движат с висока скорост без да спазват ограниченията в населеното място. 

След неговото писмо на място са изпратени експерти от Областното пътно управление и Пътна полиция, за да преценят какви са вариантите, уточнява Флагман.бг. 

Решено е да бъдат поставени легнали полицаи на три места за ограничаване на скоростта, уличното осветление също ще бъде подобрено за безопасността на жителите.

Желанието е това да стане до края на тази година. Процедурата обаче е изключително тромава.

Динко Вълев от Ямбол, който също е участвал на огледите на Комисията, е готов да финансира изкуствените неравности на пътя, каза самият той. Съвсем скоро той отвори крайпътно заведение в района и било в негов интерес да намалят инцидентите в селото. 

„Ако държавата няма пари и не иска да постави легнали полицаи, аз съм готов да го направя още сега“, казва той. Дори така обаче процедурата пак е дълга и едва ли може да се случи до Нова година. 

Катастрофите в с. Прилеп са ежедневие, а смъртните случаи вследствие на инцидентите се увеличават всяка година. Само от началото на 2023 г. загиналите в този участък са петима. 

Кметът Чани Стойчев, че очаква компетентните институции да се задействат, за да се намали черната статистика.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук